YIF-Sävehof: Extravinsterna på 50-50 lotteriet är ej utlämnade, kolla om du vunnit - klicka här!
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
Krönika: Sköna minnen från förra mötet med Hallby
2019-11-21 14:45, Herrlaget

I den här matchen får vi stifta bekantskap med en nykomling i Handbollsligan. Vi möter IF Hallby från Jönköping, staden som också stoltserar med hockeylaget HV71 i SHL och med fotbollslaget Jönköping Södra i Superettan. Det är å ena sidan imponerande att man i Jönköping har flera idrottslag på så hög nivå. Fast å andra sidan är de ju plats 10 över de största städerna i Sverige.

Mycket har hänt sen vi mötte Hallby senast. Det är nu drygt 13 år sedan vi spelade mot dom i Jönköping i en match i Allsvenskan. En match som kunde avgöra om vårt herrlag skulle avancera till Elitserien igen. För under 10 års tid var YIF utanför den högsta ligan, en period som av vissa beskrivits som en väldigt lång ökenvandring. Men i matchen mot Hallby den 5’e mars 2006 hade vi chansen att ta oss upp i handbollens finrum igen.

Jerry Hallbäck inför YIF vs Hallby
2019-11-21 14:20, Herrlaget
Derbyvinst senast och mycket bra spel på flera områden. Ett starkt arbetande försvar, där våra treor med Lasse Balstad och Mario Lipovac skall ges lite extra hyllning, bägge höll ihop det bra och fick bra träff på IFK Ystads skyttar. Alexander Borgstedt slet uppoffrande i försvarsspelet och framåt höll han extremt hög klass med sina genombrott och avslut utsida tvåor, härligt att skåda. När vi lyckades springa ifrån, var våra kantspelare i Jim Andersson och Hampus Andersson snabba som blixten och gav oss enkla mål. I det här derbyt var inte IFK Ystad ens nära, vi var faktiskt bättre på samtliga positioner.
Matchens profil YIF vs Hallby: Dalibor Doder
2019-11-21 09:15, Herrlaget

Dalibor Doder är liraren som kan lura upp motståndarna på läktaren för att köpa korv. Hans kvicka fötter och luriga stegisättningar kan få vilken försvarsbjässe som helst att hamna på efterkälken. Egenskaper som tog Dalibor hela vägen till landslaget och till en lång proffskarriär.

Fin utbildning för våra ungdomsledare
2019-11-20 17:15

Vi hade igår tisdag arrangerade Jan "Proppen" Karlsson en utbildning för våra ungdomsledare i ämnet ”Pedagogik och metodik för tränare - konsten att lära ut min idrott”. Det var 18 ledare som hade möjlighet att komma för att lyssna på ett mycket intressant och inspirerande föredrag av Christer Karlsson från Skåneidrotten.

Christer pratade om olika inlärningsteorier, vikten av att veta varför spelarna är där, det vill säga motivationsfaktorer, kommunikation och hur man ställer kontrollfrågor, minnesforskning och vikten av repetition samt micro-learning och inte minst metodik och olika former av inlärning.

Damlaget
Damlaget vann mot Bjurslätt/Torslanda
2019-11-18 14:42, Damlaget
I lördags tog Damlaget sin andra vinst för säsongen. De vann bortamatchen mot Bjurslätt/Torslanda med 26-22 efter att de lett även i halvtid med 14-13. Två viktiga poäng med hem i bussen alltså.

- De punktade "Nina" från start och vi kom under med ett par tre mål och hade det lite svårt innan vi fick ordning på det, sa Daniel Svensson till YA. Det blir en lite sönderhackad match med tanke på att de går ut och punktar direkt från start, men denna gången var våra spelare så laddade och spelsugna så vi lyckades reda ut det. Två poäng var det viktigaste idag, sa "Danne" vidare.