Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ystads IF Handboll
PASSION GLÄDJE KAMPANDA
Bli medlem i Ystads IF Handbollförening
BLI MEDLEM
Herrlaget
Krönika: Fredagsmys i arenan står på tur
2019-10-18 09:44, Herrlaget

Nu när mörkret dragit in även på dagen, med mörka regnmoln på himlen var varannan dag, så har man redan börjat längta efter de kommande ljusa stunderna. Somliga längtar efter den ljusa tid som julen bidrar med. Andra längtar till det är dags att höra knoppar brista och se vårljuset lysa upp dagarna, medan dagarna blir ljusare och ljusare. Vi som älskar handboll i Ystad vi ser ljuspunkter i form av handbollsmatcher i arenan. Att gå på en handbollsmatch kan, vid vinst, vara en riktig vitamininjektion och få en att sväva på moln. Där uppe ovan molnen är det ljust även en mulen höstdag. 

Herrlaget
Matchens profil: Jim Andersson
2019-10-17 16:20, Herrlaget
Foto: Jim Andersson är Matchens Profil i Ystads IF vs HK Varberg fredag kl 19:30.
Jim Andersson är nyförvärvet som leder den interna skytteligan i vårt herrlag. Högersexan har öst in 30 mål och därmed visat att han var en rätt värvning. Jim är känd för sin ”långa arm”, alltså att kan få ut skottarmen så långt att han skjuta runt målvakten.
Herrlaget
Det är fredag, det är fest och vi bjuder upp till härligt handbollsgodis
2019-10-17 13:26, Herrlaget
Jerry Hallbäck inför YIF vs HK Varberg fredag kl. 19:30 i Ystad Arena
Ny hemmamatch och åter igen är det HK Varberg som gästar Ystad Arena. Ett Varberg som i skrivande stund har sju raka förluster (möter GUIF hemma under tisdag kväll, där det mycket väl kan bli en första vinst). Vi själva har åtta spelade matcher, fem vinster och tre förluster, de två senaste vinsterna på bortaplan över IFK Skövde och Redbergslids IK. I båda dessa tunga bortavinster var det vårt försvarsspel och målvaktsspel som var extra kul att se. Vi spelar verkligen för varandra där bak, hjälper och stöttar i de situationer som uppstår, har en jäkla massa armar uppe i luften och är tighta över hela linjen. Då får målvakterna den extrahjälp som behövs.

USM – sista laget ut att spela steg 1 är F14
2019-10-17 09:40

Det här veckoslutet blir det flera viktiga hemmamatcher för vår förening. Herrlaget börjar redan på fredag kväll kl. 19:30, YIF U herr spelar på lördag klockan 15:00 och dessutom spelar vårt tjejlag i F14 sina första matcher i USM någonsin under lördagen. Det blir mycket handboll i Ystad Arena och många chanser att som YIF-supportrar stötta sin förening.


F14 är som namnet avslöjar 14 år gamla, tidigare har den ålderskullen kallats för flickor B. Det är den största åldersgruppen i USM på tjejsidan, där det är 32 grupper om fyra lag, förutom i vår grupp som har tre lag. Sammanlagt totalt 127 lag ställer upp i årets Ungdoms-SM. Till slut är det åtta lag som skall göra upp om titeln "Svensk Mästare" i Uppsala 24-26 april. 

Herrlaget
Referat: Redbergslids IK - Ystads IF HF
Två poäng med hem i bussen till Ystad för Herrlaget
2019-10-14 17:30, Herrlaget
Bild: Matchens lirare Anders Persson finns nu på bilden på baksidan av YIF-bussen
"... men titta den ja. Hallå Persson! Ja men hallå Anders Persson! Den går inte å ta."

Ett citat från kommentatorn Patrik Westberg igår, direkt efter att Anders Persson gjort en fenomenal dubbelräddning på Niklas Fingrens två skott. Först räddar Anders ett niometersskott,  bollen går rakt ut till Fingren, då skjuter Fingren igen - men Anders har redan hunnit få upp armarna i vädret och gör då en enhandsräddning på ett "omöjligt" sätt. 

Den här situationen var det som fastnade mest på näthinnan när vårt herrlag besegrade Redbergslids IK igår med 25-21 (14-8). Förutom den fantastiska dubbelräddningen blev Anders Persson utsedd till matchens lirare.      
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
HUVUDSPONSORER
Biljetter
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER