Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022
U-lag/HJ

Lyckad tur till Stockholm!
2023-02-08 08:54

I helgen som gick begav sig våra juniorer till Stockholm för att tävla om de åtråvärda platserna till USM steg 4. Efter övernattning i Norrköping och en rejäl frukost gick resan vidare till Nacka Sporthall där Skuru IK stod som arrangör.

YIF - Åkersberga 35-23
Premiärmatchen på lördagskvällen mot Åkersberga började lite trevande och det märktes att samträningen inte varit den bästa. Killarna jobbar sig dock in i matchen. Underläge 3-7 blir snabbt 9-9 efter ca en kvart. Därefter trampar de våra på gasen och drar ifrån till 17-10. I andra halvlek fortsätter det vara klasskillnad. Ledningen är som mest 14 mål och slutsiffrorna skrivs till 35-23. Inledningsmatchen avklarad och hela elva olika målskyttar gladde extra.

Skuru IK - YIF 22-28
Söndagens morgonmatch mot arrangörsklubben Skuru var extra viktig och kunde vid seger göra laget klart för nästa steg redan innan matchen mot Sävehof. Killarna var väldigt fokuserade redan i omklädningsrummet och på uppvärmningen, vilket resulterar i en bra start. Sedan följs lagen åt innan vi liksom igår har en bra period i andra delen av första halvlek. Vi drar ifrån till fyramålsledning, 14-10, inför halvtidsvilan. Avslutande 30 min har killarna kontroll på matchen och ledningen är oftast 5-7 bollar. Segersiffrorna skrivs till 28-22 och laget är klart för steg 4 senare i vår!

IK Sävehof - YIF 28-17
I den avslutande matchen mot Sävehof är båda lagen redan klara för avancemang. Motståndet utgjordes till stora delar av det duktiga lag vi stött på med U-laget i Div 1. Vi räcker inte till mot ett mer fysiskt lag som hade en målvakt som tog det mesta denna gång.

Helgens målsättning att ta en av de två platserna till steg 4 uppfylldes och killarna ska vara nöjda med sin insats. Framåt drog Jonathan Andersson och 06:an Liam Hultberg ett tungt lass. I viktiga matchen mot Skuru stod de till exempel för vars 11 mål. Jonathan ska också ha ett extra plus för sitt engagemang i timeouter där han tog stort ansvar och bidrog på ett fint och tydligt sätt.

Malte Herrström på kanten hade en fin helg med hög procent i avsluten. I vanlig ordning var det dock en bra laginsats som bäddade för de två segrarna. Från ledarhåll ska också nämnas att killarna som vanligt skötte sig exemplariskt såväl på som utanför plan. En väldigt rolig helg ihop helt enkelt.

LANDSLAGET KALLAR IGEN!2024-04-17 18:53
2023-12-01 16:39
NYA LANDSLAGSUPPDRAG!2023-10-17 11:10
Spelschema kval Div 12023-04-03 12:35
Eslövs HF - YIF U2023-04-01 19:24
HK Ankaret - YIF U2023-03-19 21:29
YIF U - Kärra HF2023-03-11 18:16
2023-03-07 21:24