Serie:F12 Syd Nivå 3
Samling:09:15, ICA Kvantum Ystad
Aktivitetsinfo: Första kallelsen av två då vi spelar två matcher i Lund, först mot IK Sund och därefter mot H43 Lund.

Ta med matchkläder (vit tröja), vattenflaska och något att äta. Lämna smycken hemma.

På plats i Lund börjar vi med en kort promenad (ca 10 min) så ta med träningsoverall, ev. jacka samt skor att gå i.

Vänligen meddela i SportAdmin om ni kör direkt till hallen (i så fall är det samling på plats 10.15).
F13 (2011)
Referat: Ystads IF HF 3 - IK Sund Svart
Skönt vinst mot IK Sund
2024-02-11 13:37, F13 (2011)

Efter förra helgens uddamålsförluster lyckades vi idag vinna första matchen mot IK Sund. Inledningsvis såg det skakigt ut för båda lagen och först efter sju minuter kom vårt 1 mål. Därefter följdes lagen åt fram till 5-5 mycket tack vare att vi började få till vårt försvarsspel och att Ella gjorde en riktigt fin insats i målet. Framåt fick vi sedan igång anfallet och tjejerna testade inspring från kant, växlar och hade god rörelse utan boll vilket skapade ytor för genombrott. Vid halvtidsvila stod det 11-8 i vår favör men i slutsekunderna drog vi på oss en utvisning. IK Sund hade att antal små och snabba spelare vilket under andra halvlek skulle komma att jämna ut matchen.

Andra halvlek inleddes således med en man mindre på plan vilket kom att färga de inledande tio minuterna av halvleken då vi återkommande åkte på nya utvisningar, sammanlagt blev det fyra stycken vilket bjöd in IK Sund i matchen igen. Vi står dock väl upp i försvaret och genom gott samarbete bakåt och rörligt spel framåt förlorar vi "bara" ett mål under tre av utvisningarna. Under sista utvisningen kommer IK Sund ikapp men efter sista time-outen lyckas vi återigen ta ledningen och till sist vinna matchen. Tjejerna gör en riktigt grym laginsats idag där det gemensamma spelet leder fram till vinsten!

Ystad IF 3 - IK Sund Svart 20-18