Matchstart:sön 17 mars, 11:20
Plats:Rutsborgshallen 1, Bjärred
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:09:20, McDonalds parkering
Aktivitetsinfo: Samling 9.20 på McDonalds parkering eller 10.20 på plats i Rutsborgshallen. Meddela om ni kör direkt!
F13 (2011)
Referat: HK Ankaret Röd - Ystads IF HF 1
Storförlust mot HK Ankaret
2024-03-24 09:40, F13 (2011)

Säsongens sista bortamatch var en tuff sådan, HK Ankaret på bortaplan. Ett lag som befann sig på en 4:e plats, precis bakom topptrion som visat sig vara en nivå över övriga i serien. Spännande att se om vi utvecklats tillräckligt under säsongen som gått för att kunna vara med och konkurrera om poängen i denna typ av match.

Vi börjar helt okej och spelar bra både i försvar och anfall fram till ställningen 10-8. Då har vi varit tillräckligt aktiva och fysiska i försvaret för att stoppa deras attacker och framåt bra spridning på målskyttet från olika spelare och positioner tack vare ett bra tålamod och bra fart med och utan boll. Sen händer det något som gör att vi går ner oss och inte hänger med de avslutande minuterna av första halvlek då HK Ankaret går ifrån tack vare 5 raka mål och gör ställningen till 16-9 in i paus. Kan vara att inledningen har tröttat ut oss, men vi blir för defensiva i vårt försvar och lämnar för stora luckor mellan oss vilket ger våra motståndare större möjligheter att ta sig igenom och komma till bra avslutningslägen. Samtidigt kommer vi med för dålig fart framåt och när vi väl kommer med fart har vi ofta för kort avstånd till försvararna, vilket gör att vi blir låsta och tappar flyt i anfallsspelet.

Starten av den andra halvleken blir dessvärre inte mycket bättre och med 3 raka mål från HK Ankaret var nu differensen 19-9 och utgången av matchen kändes ganska given även om vi skulle fortsätta kriga om varje situation. Vi hittar tillbaka till vårt spel och har en period på 10 minuter som är jämn och till och med till vår fördel där vi hämtar in till ett 7-målsunderläge. Därefter drabbas vi av en utvisning som innebar 4 raka mål i eget mål och tyvärr tappar vi fokuset för mycket mot slutet, vilket gör att siffrorna rinner iväg och detta har tyvärr varit ett återkommande problem under säsongen.

Fortfarande en del att jobba med när det gäller att hålla fokus på rätt saker i motgång och när matcherna står och väger. Lite för stor skillnad mellan våra toppar och dalar i prestationerna, men ändå roligt att se vilka kliv vi har tagit när det gäller vilken handboll vi kan prestera i våra bästa stunder.

HK Ankaret - Ystads IF HF 1 34-20 (16-9)