Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

HK Malmö
18 - 25
Ystads IF HF 1
HK Malmö18 - 25Ystads IF HF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 mars, 11:15
Plats:Söderkulla sporthall, Malmö
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:09:30, McDonalds parkering
Aktivitetsinfo: Samling 9.30 på McDonalds parkering eller 10.15 på plats i Söderkulla sporthall. Meddela om ni kör direkt!
F13 (2011)
Referat: HK Malmö - Ystads IF HF 1
Stabil insats mot HK Malmö
2024-03-10 19:58, F13 (2011)

Säsongen börjar lida mot sitt slut och med tre matcher kvar att spela var det dags att stifta bekantskap med ett nytt motstånd i HK Malmö. Ett lag som inför vårt möte befann sig både två poäng och placeringar före oss i tabellen. Vi var förberedda på att det skulle kunna bli en tuff match på mer än ett sätt och det kändes att tjejerna var laddade och spelsugna efter tre veckors spelledigt.

 

Under uppvärmningen samlades det dock ett par orosmoln när först Agnes och därefter Thea tvingades utgå på grund av skadekänningar, lyckligtvis kunde åtminstone Thea dock spela några minuter i andra halvlek så småningom. Annars var känslan god inför matchstart och mycket det medförde att vi direkt var laget som tog tag i taktpinnen genom att spela ett solitt försvarsspel. Vår trygghet i de matcherna där prestationerna varit som bäst har legat i att vi släpper till få mål bakåt och det kommer genom hårt arbete. När försvaret sitter så löser sig oftast anfallsspelet också, kanske på grund av att vi då kan anfalla mer avslappnat när målen inte trillar in bakom oss.

 

Vi går till pausvila med fina 9-15, mycket tack vare tidigare nämnt försvarsspel men även ett rörligt anfallsspel med bra tempo på bollen och fin fart utan boll som ger oss bra lägen att avsluta. I pausen pratade vi om hur viktigt det är att nu gå ut och fortsätta på samma sätt i den andra halvleken för att inte bjuda in Malmö i matchen.

 

Precis som vi önskade så tar vi tag i den andra halvleken på samma sätt som den första, går ifrån med ytterligare mål och har som mest en ledning med 10 mål vid ställningen 15-25 innan Malmö putsar till siffrorna med 3 raka mål på slutet till slutresultatet 18-25. 9 insläppta mål i vardera halvlek är ett bra kvitto på att försvaret var tätt, med lite bättre skärpa matchen genom hade vi kunnat slipa bort ytterligare några mål. I den andra halvleken hade vi inte riktigt samma tålamod och tog tidigare avslut i anfallen och det gjorde att vi inte riktigt kom upp i samma målskörd som i den första halvleken.

 

Utöver det finns det lite att jobba på i både övertalsspel när våra motståndare spelar en spelare mindre på planen samt att samarbeta mer med våra linjespelare. Något för oss att ta med inför kommande veckors träningar.

 

HK Malmö - Ystads IF HF 1 18-25 (9-15)

Målskyttar:

Elli 7

Mika 4

Astrid 4

Nicole 3

Engla 3

Junia 2

Thea 1

Linnea 1

 

 

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS