Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
15 - 24
LUGI HF 1
Ystads IF HF 115 - 24LUGI HF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 februari, 10:00
Plats:Ystad Arena A1
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:09:00, Ystad Arena
F13 (2011)
Referat: Ystads IF HF 1 - LUGI HF 1
Pusselbitar saknades mot Lugi
2024-02-18 11:50, F13 (2011)

Dags för ny hemmamatch i Ystad Arena och motståndet för dagen var Lugi som skuggar tätkvartetten i serien med sina 14 poäng på en 5:e plats. Motståndet till trots hade vi goda förhoppningar inför matchen då vi nyligen stått för två fina prestationer som resulterat i segrar mot både OV Helsingborg och Lödde Vikings.

 

Vi startar matchen hyfsat piggt och kommer till fina lägen i vårt anfallsspel, men slarvar tyvärr en del med avsluten vilket i många fall gör att vi prickar motståndarlagets målvakt snarare än att det blir räddningar. Bakåt jobbar vi på bra, men har lite oflyt vilket gör att det trillar in lite fler bollar i vårt mål än i Lugis. Ställning 4-6 in i första time out, men det är en jämn match och det kändes som vi hade alla chanser i världen att vända och vinna detta om man ser till de prestationer vi gjort i föregående matcher. 

 

Dessvärre får vi ingen riktig fart i anfallsspelet under den avslutande delen av första halvlek, vi tappar fart och tålamod vilket leder till att både gör tekniska fel och tar tidigare avslut än innan och resultatet blir skott som många gånger är ganska lätta för Lugis målvakt att rädda. I försvarsspelet slutar vi att gå fram och stöta, vilket medför att vi får svårt att både hantera genombrott och skott utifrån. In i paus hade avståndet vuxit till ytterligare mål och ställningen 7-11.

 

Fortfarande fanns det goda chanser att vända matchen till vår fördel om vi bara lyckades rätta till de detaljer som saknades. Men tyvärr lyckas vi aldrig riktigt få ihop alla pusselbitar samtidigt och det gör att Lugi hela tiden är 1-2 mål bättre än oss i varje skede av matchen. Stundtals har vi problem med att komma till bra lägen, när vi väl får igång den biten så gick vi bet på avsluten. I försvarsspelet kunde vi ibland vara väldigt tydliga och aktiva i vår roller, medan vi vissa skeden mest kunde stå och titta på. När bollarna låg fria var motståndarna mycket hetare och roffade åt sig dem. Så sammantaget lyckas vi inte riktigt komma upp till den nivå vi hade hoppats idag och det speglas en hel del i resultatet också.

 

Nu har vi 3 veckor att träna på och se fram emot nästa match med nytt motstånd då vi ska gästa HK Malmö som för närvarande befinner sig på samma antal poäng, men före oss i tabellen tack vare bättre målskillnad men med en match mer spelad. Så det kommer säkert att bli en spännande historia!

 

Ystads IF 1 - Lugi HF 1 15-24 (7-11)

Målskyttar:

Elli 5

Nicole 3

Astrid 3

Martina 2

Ella 1

Junia 1

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS