Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
19 - 24
Åhus Handboll Blå
Ystads IF HF 119 - 24Åhus Handboll Blå

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 januari, 15:00
Plats:Ystad Arena B
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:14:00, Ystad Arena
Aktivitetsinfo: Samling i hallen 1 timme innan match, vi börjar som vanligt med en promenad så välj kläder efter väder.
F13 (2011)
Referat: Ystads IF HF 1 - Åhus Handboll Blå
Hedersam förlust mot Åhus
2024-01-22 06:49, F13 (2011)

På söndagen återstartade nivå 1-serien mot tuffast tänkbara motstånd, serieledaren Åhus Handboll. Ett spännande kraftprov efter Lundaspelen, uppehåll och två veckors förberedande träning. Fokus låg på att spela ett tätt försvarsspel genom att både stöta och säkra bakom och att samtliga på planen måste våga ta de fysiska duellerna. Framåt ville vi ha ett rörligt anfallsspel med platsbyten och bli bättre på att gå i både sid- och djupled för att skapa oss lägen till avslut.

 

Matchen började tufft för vår del där vi släpper in de första fyra målen till 0-4, inte för att vi inte haft lägen framåt men för att dessa inte riktigt förvaltades när vi avslutade. Dock gav vi inte upp utan trummade igång och höll därefter jämna steg fram till första time out då ställningen var 3-6. Från den och fram till halvtidspausen har vi en sämre period i matchen, anfallsspelet blir helt stillastående och ingen vill riktigt gå framåt utan bollen går mest i sidled eller i händerna på motståndare. Vi är för bekväma och gör inte förarbetet för att sätta oss i bra lägen för avslut. I försvaret slutar vi jobba som ett lag, hjälper inte varandra och är inte tuffa nog. Vår prestation och vårt humör gick hand i hand och känslan när vi gick mot omklädningsrummet i paus var att det skulle bli svårt att få ut tjejerna därifrån till att gå och spela andra halvlek.

 

Men tack vare en bra peppning i omklädningsrummet steg energinivån på nytt. Vi gick ut och gjorde de inledande 3 målen, spelade ett tuffare försvarsspel och började plötsligt ha mer rörelse i anfallsspelet. Ju längre halvleken gick, desto bättre blev det. Vi började utnyttja växlar som vi tränat på, kom i fart utan boll, vågade trampa på fullt ut när chansen gavs och avslutade på precis rätt sätt i många olika lägen. Försvaret satt plötsligt ihop igen och alla kämpade och slet. 

 

När slutsignalen ljöd hade vi visserligen förlorat matchen med 19-24, men vunnit den andra halvleken med 13-10 mot seriens antagligen bästa lag tack vare en återkomst från ett läge där vi kändes besegrade på förhand. Och kan vi vinna en halvlek så har vi kapacitet att nästa gång kanske vinna två. Även om resultaten och poängskörden hittills inte är vad vi hoppats på så tar vi hela tiden små och stora kliv framåt i utvecklingen och det är precis det vi är ute efter och hoppas på!

 

Ystads IF 1 - Åhus Handboll Blå 19-24 (6-14)

Målskyttar:

Mika 6

Elli 6

Junia 3

Thea 1

Nicole 1

Alice 1

Linnéa 1

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS