Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:10:45, Ystad Arenas parkering
Aktivitetsinfo: Vi samlas kl. 10.45 på Ystad Arenas parkering (baksidan mot Ungdomens hus), avresa mot Halmstad sker kl. 11.00. YIF-bussen är bokad och kan ta 46 passagerare totalt.

Alla spelare reser gratis, vuxna resenärer betalar 300 kr/person och då ingår pastasallad från Ingelsta kalkon på vägen upp.

Väl framme i Halmstad följer vi våra vanliga rutiner med promenad innan match och låter våra supportrar ta plats i Stenstorpshallen.

Efter matchen, när alla är duschade och klara, åker vi hemåt mot Ystad och kommer att stanna någonstans på vägen för att alla ska kunna köpa något att äta.

Ombord på bussen kommer lagkiosken att vara öppen så det går bra att handla på plats!
F13 (2011)
Referat: Halmstad HF - Ystads IF HF 1
Bitter förlust i Halmstad
2023-12-16 19:56, F13 (2011)

En av våra längre bortamatcher stod på schemat och dagen till ära hade vi fått tillgång till den fina YIF-bussen som skulle ta oss hela vägen upp till Stenstorpshallen i Halmstad. Humöret var på topp och det kändes som tiden gick väldigt snabbt på resan dit. Väl på plats fick vi vår traditionsenliga promenad och därefter började fokuseringen på matchen på allvar. Det kändes som vi verkligen var taggade och väl förberedda att göra en bra match.

Vi började dock trevande och spelet flöt inte på lika bra som det gjort i senaste hemmamatchen. Vi fick ingen riktig träff bakåt och hade inte tillräckligt bra driv att ta oss igenom framåt heller. När vi sen fick ett par utvisningar tidigt i första halvleken så steg irritationen och vi fick svårt att fokusera på rätt saker och därmed rätta till vårt spel för att komma tillbaka in i matchen. Halmstad låg hela tiden steget före och med 6 raka mål innan paus blev avståndet onödigt stort i paus - 13-6 till hemmalaget.

Det fanns mycket att förbättra till den andra halvleken, men viljan att fightas och göra grovjobbet måste komma i första hand. Även att våga kliva på i våra satsningar och inte avbryta och ta skott för tidigt, vilket oftast blev fallet och därmed också avslut i för dåliga lägen och för långt ifrån målet vilket gav skott som inte var tillräckligt bra för att gå i mål.

Tyvärr får vi inleda de första 10 minuterna i andra halvlek med en spelare mindre sedan det haglat in 3 st utvisningar på kort tid. Huruvida dessa var korrekt dömda eller ej kan absolut diskuteras men vi upplever att bedömningarna inte var riktigt konsekventa. Detta satte sina spår och skapade även osäkerhet framåt när vi inte heller tilläts spela klart våra anfall när vi väl kom till fina lägen. Tyvärr påverkar det vår prestation för mycket och vi lyckas inte komma in i matchen tillräckligt mycket för att vända och vinna även om vi vinner den andra halvleken med 10-7. Ett extra plus i kanten till Astrid som vågar kliva på ordentligt i anfallsspelet mot slutet och även blev vår bästa målskytt med 7 mål, men alla förtjänar beröm för att vi kämpar och försöker även om det blev tungt idag.

Resultatet i matchen var väl det enda negativa på en annars väldigt trevlig dag tillsammans, med god stämning i bussen både på väg dit och hem. Extra kul att vi hade 6 spelare som inte var uttagna som ville åka med och heja på sina kompisar samt alla föräldrar som också åkte med och stöttade oss. Detta gav mersmak och vi hoppas kunna arrangera bussresa även till bortamatchen mot Växjö den 27 januari.

Halmstad HF - Ystads IF HF 1 21-16 (13-6)