Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
27 - 21
Halmstad HF
Ystads IF HF 127 - 21Halmstad HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 december, 14:00
Plats:Norreporthallen, Ystad
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:13:00, Norreporthallen
Aktivitetsinfo: Samling i hallen 1 timme innan match, vi börjar som vanligt med en promenad så välj kläder efter väder.
F13 (2011)
Referat: Ystads IF HF 1 - Halmstad HF
Härlig tvåpoängare mot Halmstad
2023-12-10 15:52, F13 (2011)

Idag fick vi besök av Halmstad HF, ett lag som placerade sig precis ovanför oss i tabellen tack vare en mer inspelad poäng då man kryssat mot OV Helsingborg i den 6:e omgången och, liksom vi, vunnit sin inledande match mot KFUM Lundagård. Inför matchen var vi förberedda på att det skulle bli en jämn historia och att det laget som kom bäst förberedda inför den också skulle ha störst chans att gå segrande därifrån.

 

Uppvärmningen kändes bra och alla var på tå och spred bra energi, vilket vi också tog med oss in i matchen på rätt sätt. Lagen följdes åt fram till 3-3 efter 6 minuter innan vi drar ifrån tack vare 3 raka mål och ställningen 6-3 när vi gick till time-out. Där och då hade vi en bra känsla som det bara var att köra vidare på, fortsätta med hårt jobb i försvaret och våga komma med fart och gå i luckorna framåt. Resten av halvleken fortsatte i samma spår och med sitt 4:e mål hittills gjorde Mika ställningen till 15-10 i paus. Med 7 olika målskyttar var det den bästa spridningen vi haft på en halvlek i seriespelet och det var med gott självförtroende vi kunde gå till paus och samla kraft och prata ihop oss.

 

Dessvärre blev vår start på den andra halvleken inte vad vi hade önskat, med 6-3 i Halmstads favör under de första 10 minuterna hade vår ledning krympt till endast två mål. Det började skymta lite tyngd på våra axlar och spelet stämde inte riktigt, varken bakåt eller framåt. Då var det verkligen glädjande att se att vi kan samla oss och vända tillbaka matchen. Med 4 raka mål utökar vi vår ledning till 22-16 och befann oss återigen på lite säkrare mark. Med bättre arbete i försvaret och mer rörelse och vilja att gå på mål spelade vi stabilare mot slutet av matchen och tack vare Siris straffräddning på matchens sista kast fick vi än en gång känna segerns sötma och sjunga tillsammans i omklädningsrummet efteråt.

 

Stort beröm till alla deltagande, njut av detta ikväll så tränar vi på nytt imorgon och onsdag och förbereder oss för nästa helgs bussresa för att möta (ett säkerligen revanschsuget) Halmstad på bortaplan.

 

Ystads IF HF 1 - Halmstads HF 27-21 (15-10)

Målskyttar:

Mika 8

Elli 8

Engla 4

Thea 2

Junia 2

Astrid 2

Emma 1

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS