Plats:Helsingborg Arena C
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:10:00, Helsingborg Arena
Aktivitetsinfo: Avfärd från McDonalds parkering kl. 8.45. Meddela om ni kör direkt och inte kommer till samlingen!

Uppsamling på plats kl. 10.00 vid Helsingborg Arena, vi börjar som vanligt med en promenad utomhus så ta med kläder efter väder!

Medtag vit matchtröja, vattenflaska, boll och inomhusskor.
F13 (2011)
Referat: OV Helsingborg HK - Ystads IF HF 1
Tung förlust i Helsingborg
2023-11-13 12:50, F13 (2011)

Matchen mot OV Helsingborg kändes på förhand som att det skulle bli en jämn sådan då lagen låg på liknande tabellägen inför mötet. Tyvärr blev vi något försenade i våra förberedelser, dels på grund av sen ankomst till hallen men även för att det var väldigt svårt att hitta rätt kring arenan och att få omklädningsrum. Det gjorde att vi fick skippa vår planenliga promenad och istället lägga fokus på matchen direkt.

Känslan redan på uppvärmningen var att vi inte var 100% fokuserade och beredda att göra jobbet som skulle krävas. Det är en viktig lärdom för oss och något vi pratat om tidigare, att redan när vi anländer till match så påbörjas arbetet med att "komma i zonen" och göra oss beredda för att hänga med från start i matchen. Nu blev fallet inte riktigt så utan vi hamnade direkt i ett underläge med 3-0 innan vi kunde spräcka nollan efter drygt 3 minuters spel genom ett fint mål av Nicole som inledde på vänsterkanten.

Vi jobbade oss ikapp ganska snabbt och första halvlek blev en jämn historia fram tills ställningen 7-7 efter att det hade gått ca 15 minuter då vi tyvärr kommer in i en period då vi fastnar och gör mycket misstag i anfallsspelet. Lyckligtvis håller vi någorlunda tätt bakåt och går till pausvila med underläge 10-7.

Efter vårt snack i halvlek var förhoppningen att vi skulle gå ut och vända på matchen i andra halvlek, men tyvärr fortsatte den lite i samma spår som den första och OV Helsingborg gjorde de 3 första målen även i denna halvlek och dessutom fick vi en 2-minuters utvisning i samband med detta. Vi höll undan hyfsat och när Elli gjorde 2 raka mål till ställningen 13-9 kändes det som vi var på gång igen men tyvärr följdes detta av en 10-minuters period då motståndarna gör 8-4 på oss och vi ligger nu under med 8 mål vid ställningen 21-13 med 12 minuter kvar av matchen.

Vi chansar lite och låter Engla ligga framme och jaga boll i ett 5-1-försvar och vaknar till liv, får tag på några bollar och kontrar in mål som gör att vi åtminstone vinner de avslutande minuterna med 6-2 men kommer inte riktigt nära OV Helsingborg som vinner med 23-19.

Överlag ska vi vara nöjda med att vi kan se att vårt kontringsspel börjar komma igång och de senaste veckornas träning med högre tempo gett resultat samt att vi på nytt avslutar starkt i matchen. På minussidan att vi återigen gör en för dålig start och har för många och för långa sämre perioder i matchen som gör att vi inte lyckas ta ledningen eller hålla jämna steg med våra motståndare. Nu väntar en veckas träning innan en tuff hemmamatch stundar mot en av seriefavoriterna Växjö i Svartehallen på söndag.

OV Helsingborg HK - Ystads IF HF 1 23-19 (10-7)