Köp biljetter till SM-slutspelet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Handboll
Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Ystads IF HF 1
23 - 28
Lödde Vikings HK Röd
Ystads IF HF 123 - 28Lödde Vikings HK Röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 oktober, 12:00
Plats:Västervånghallen, Ystad
Serie:F12 Syd Nivå 1
Samling:11:00, Västervånghallen
Aktivitetsinfo: Samling kl. 11.00 i Västervånghallen, vi börjar med en promenad utomhus så ta med kläder efter väder!

Medtag vit matchtröja, vattenflaska, boll och inomhusskor.
F13 (2011)
Referat: Ystads IF HF 1 - Lödde Vikings HK Röd
Svängigt mot Lödde Vikings
2023-10-28 15:52, F13 (2011)

Åter dags för hemmamatch och för dagen stod Lödde Vikings för motståndet i Västervånghallen. Ett lag som håller till i den övre delen av tabellen och som vi vet har ett antal bra spelare som skulle ställa oss på prov.

 

På grund av svaga inledningar i de föregående matcherna så pratade vi inför matchen om att vara på hugget redan från början, att inte inleda försiktigt eller passivt utan verkligen ge full gas från start och det får man verkligen säga att tjejerna tog till sig. Vi gick upp till en ledning med 4-1 i början innan Lödde kom tillbaka och kvitterade till 5-5. Därefter bytte lagen mål med varandra och höll jämna steg fram till halvtidspausen där motståndarna lite snöpligt lyckades göra mål efter ett avkast från halvplan i sista sekunden.

 

Tyvärr bjuder vi på för mycket enkla misstag och är avvaktande i viktiga lägen där vi har möjlighet att gå ifrån och behålla vår ledning. Nu möter vi lag som tar för sig mycket och är mer beslutsamma och då är varje situation i matchen avgörande. Utöver det så bjöd vi på ett rörligt och bra anfallsspel under den första halvleken och tack vare det också får en bra spridning på målskyttet.

 

Dessvärre blir vår inledning av andra halvlek inte vad vi hoppades på, från halvtidsresultatet 13-14 går Lödde Vikings ifrån till 16-24 och där kändes det som att matchen rann ur våra händer. Vi blir för stillastående i anfallsspelet när motståndarna flyttar ut sitt offensiva försvar ytterligare, har inte riktigt tålamodet att göra våra satsningar och spela vidare bollen utan har lite för bråttom när vi väl går mot mål. När lägen väl gavs stod målvakten ofta i vägen.

Men sen hände något i den 39:e minuten när vi plötsligt får lite vind i seglen på nytt och gör 6-1 under en period på sex minuter och ställningen blir 22-25 och här kändes det som att vi kunde vända på matchen om vi hade lyckats hålla i den fina trenden där vårt 5-1-försvar lyckades stoppa upp och vi fick lite flyt i anfallet igen. Dock räckte det inte hela vägen fram när vi missade något skott och Lödde lyckades göra tre mål mot slutet av matchen. Fin straffräddning av Siri stannade dock siffrorna vid 23-28 i slutändan.

 

Glädjande att vi fick lite fart på målskyttet och gjorde 23 mål framåt, vilket vi varit ganska långt ifrån de senaste matcherna. Samtliga utespelare noterades för minst ett mål vardera! Tyvärr inte vår bästa nivå i försvaret och vi har fortfarande en del tekniska fel att försöka slipa bort så kommer detta att bli riktigt bra framöver. 

 

Ystads IF HF 1 - Lödde Vikings HK Röd 23-28 (13-14)

Elli 5

Nicole 4

Astrid 4

Engla 4

Junia 3

Thea 1

Emma 1

Olivia 1

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER YIF
HUVUDSPONSORER HANDBOLLSLIGAN
EHF EUROPEAN LEAGUE
SPONSORER Diamant & Platina
SPONSORER & PARTNERS