F13 (2011)
Referat: Hässleholms HF - Ystads IF HF 1
Tuff bortamatch mot Hässleholms HF
2023-10-14 14:26, F13 (2011)

Dagens bortamatch mot Hässleholms HF blev en tuff upplevelse. Vi visste att Hässleholm har ett duktigt lag då de var i final i Åhus Beachhandboll och har inlett seriespelet mot svårt motstånd men ändå lyckats prestera bra resultat när man spelat lika mot Växjö och förlorat med två måls marginal mot Åhus på bortaplan.

Mot duktiga genombrottsspelare var vår plan att håll ihop försvaret och inte lämna luckor mellan oss utan tvinga dem att ta avslut från kanterna eller längre utifrån. Vi hänger med bra de första 6 minuterna och ligger då under med endast 4-3, men därefter går vårt anfallsspel helt i stå och vi lyckats inte komma igenom och göra några mål under resten av halvleken. Detta gör oss lite stressade och vi får inte till spelet, varken framåt eller bakåt. Samtidigt får Hässleholm rejält med vind i seglen och tar vara på våra misstag genom att sätta upp ett högt tempo och få göra några lätta mål på kontringar där vi inte riktigt kommer hem tillräckligt snabbt. Vi fortsätter att försöka, men lyckas helt enkelt inte.

Med 16-3 var det tungt att gå till halvtidsvila, men väl inne i omklädningsrummet pratade vi om att vi inte har något att förlora nu utan att det bara var att gå ut och köra i andra halvlek och strunta i vad resultattavlan säger.

Vi får till ett lite bättre anfallsspel i andra halvlek och är mer bestämda när vi går mot mål och det resulterar i en del fler mål framåt än vad vi lyckades med i den första halvleken, även om siffrorna tyvärr rinner iväg ytterligare för att vi inte lyckas springa hem och försvara tillräckligt. Hässleholm utnyttjar våra svagheter, är mer bestämda och fullt välförtjänta att vinna matchen även om siffrorna inte riktigt speglar skillnaden lagen emellan.

Vi tar med oss det positiva i att vi inte ger upp när det går tungt, att alla fortsätter försöka och kämpar oavsett vad det står på tavlan. Att vi reser oss och kommer igen, trots att det gör ont och att tjejerna stöttar varandra matchen igenom.

Hässleholms HF - Ystads IF HF 1 35-11 (16-3)