Aktivitetsinfo: OBS! Blå matchtröja då Lundagård spelar i vita tröjor!
F13 (2011)
Referat: KFUM Lundagård - Ystads IF HF 1
Seger i premiären
2023-10-01 17:22, F13 (2011)

Äntligen var det dags för seriepremiär och det medför alltid en del nervositet, både hos spelare och oss ledare. Vi pratade innan matchen om vikten att försöka slappna av och ha tålamod redan från början. Det märktes ändå av en del nerver i vår inledning och Lundagård kunde gå upp till ledning med 4-2 efter drygt 7 minuter spelade. Mycket på grund av att vi slarvade en del med passningarna, hade lite fel positioner i försvarsspelet och inte den riktiga skärpan i avsluten. Matchen var dock jämn hela vägen fram till halvtidspausen då det stod 10-11 i vår favör.

I halvtid var vi överens om att fortsätta våga gå framåt då det kommer att ge utdelning om vi bara fortsätter. Och mycket riktigt gjorde det skillnad i andra halvlek. Efter en utvisning för Lundagård efter 8 minuter spelade så gjorde vi ett ryck och gick från 12-14 till 12-16 och vidare till 15-19 innan vi avslutade de sista 15 minuterna med att vinna dessa med 8-2 och därmed säkra en seger med totalt 17-27.

Stort beröm ska gå till Leah som gjorde många fina räddningar i målet och höll oss kvar i matchen när vi hade det lite tufft att få till både försvars- och anfallsspel. Även kul att vi hade så många målskyttar och att alla i laget vågar ta ansvar och avsluta, för det är en förutsättning för att lyckas göra mål.

KFUM Lundagård - Ystads IF HF 1 17-27 (10-11)