YIF-Sävehof: Extravinsterna på 50-50 lotteriet är ej utlämnade, kolla om du vunnit - klicka här!
Herrlaget
El Clásico i Lund ikväll - revanschläge!
2019-11-06 13:56
Ikväll är det dags för våra pågar att dra till Lund för matchen LUGI vs YIF som startar kl. 19:00 i Sparbanken Skåne Arena. Vi hoppas att så många YIF-supportrar som möjligt tar sig till Lund ikväll för att stötta laget på plats. Ikväll är vår klack förstärkt med trummor och ett antal klackmedlemmar.

Kan du inte se matchen på plats i Arenan kan du se den på webbsändningen på CMore.
Förutsättningarna är att vi själva ligger på 3:e plats i tabellen och Lugi ligger 5:e plats i tabellen. Både vi och dom har spelat vars 10 matcher och vi båda har 14 poäng. Det enda som skiljer är målskillnaden, där vi har rejält med fler plusmål än Lugi.

Tittar man på topp-5 listorna över Handbollsligan är det bara en Lugi-spelare som är med. Det är målvakten Simon SEJR JENSEN som ligger på 4:e plats med 38% räddningar. Han och Anton Hagvall får ungefär lika speltid.

När det gäller målskyttet är landslagsmannen Lucas Pellas ledare av deras interna skytteliga med 39 mål. Efter honom ligger en grupp spelare väl samlade från 25 till 29 mål; vänsternian Karl Wallinius, mittnian Casper Käll, högernian Carl Möllerström och vänsternian Fredrik Olsson.

– Tittar man på papperet så är vi underdog och de kommer säkert att vara ute efter revansch när de kommer hit. Dessutom har de radat upp segrar efter den förlusten mot oss. Så det blir helt säkert en tuff match. Men det ska bli kul, förklarar Tomas Axnér i Skånska Dagbladet.

- Det är ett hett Skånederby och vi är jäkligt revanschsugna efter matchen mot dom senast. Det är inte så att förlusten svider ännu, men om man börjar prata om den så kanske det svider i och med sättet vi förlorade på, säger Jerry Hallbäck i Ystads Allehanda.

Som alltid mot Lugi får vi förbereda oss på en riktigt jämn match. Vi får hoppas att flytet från matchen mot Önnered i torsdags sitter i så att våra pågar kan ta revansch på sig själva.

Mer inför matchen:
 Ystads Allehanda (plusinlåst)
Lugi vill skrälla igen mot YIF (Skånska Dagbladet)

Derbyseger!2019-11-17 14:01