Svenska Mästare 1976, 1992 & 2022

Herrlaget
DET ÄR KVITTERAT!
2024-04-25 20:53, Herrlaget
I SM-semifinalserien står det nu 1-1 mot Önnereds HK efter kvällens vinst på bortaplan.

Det var en jämn första halvlek efter fint målvaktsspel från båda lagen. Hvenfelt noterades för 45 % räddningsprocent de första 30 minuterna och det stod 12-12 i halvtid.

I andra halvlek var våra vitklädda i ledning med ett par bollar flera gånger men Önnered kämpade sig tillbaka. Tio minuter in i halvleken skadade sig Hvenfelt olyckligt när han krockade med målet och Lindén kom istället in och räddade direkt en straff.

Pågarna behöll sedan fokus och intensitet och kunde säkra vinsten med 25-29.

Joelsson vann åter igen skytteligan i matchen med sju mål, samtliga i andra halvlek! Matchens lirare blev dock Julius Lindskog Andersson som belönades med en brandsläckare med YIF-emblem på. #stekhet

Nästa match blir den 3 maj 19.00 i Ystad Arena. Biljetter köper du enklast via vår hemsida.
U/J-lag Dam
NY TRÄNARE TILL DAM-U.
2024-04-25 13:59, U/J-lag Dam
Freddy Andersson

Det blir Freddy Andersson som tar över tränarjobbet för Ystads IF:s U-lag för damer kommande säsong.

Freddy som själv varit spelare blir en pusselbit i det bygge som nu pågår kring föreningens flick- och damverksamhet. Med ett nära samarbete med Konrad Rasmussen, som är tränare för damlaget, skapas en tydlighet kring träningsrutiner, strategier och målsättningar.

- Jag är glad att vi knutit Freddy till vår ledarstab. Han är en ung, talangfull och ambitiös kille som verkligen vill utveckla sina tränarkunskaper, säger Michelle Fyhr Seifert som är sportsligt ansvarig.

Med föreningens avancemang till Handbollsligan blir det viktigare än någonsin att ha en samsyn i tränar- och ledarfrågor. Allt för att fortsätta utvecklingen av egna spelare som framöver kan ta plats i damlaget.

- Jag har följt jobbet som Ystads IF gjort på sin flick- och damsida och det har imponerat på mig. Allt från seniorlaget till att ha så stor ungdomsverksamhet som det är idag. Jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta utvecklingen, säger Freddy Andersson.

Freddy tillträder sin tränarroll den 1 maj. Vi hälsar honom varmt välkommen till YIF-familjen!

#vitahjärtat

Herrlaget
DAGS FÖR ANDRA RONDEN!
2024-04-25 11:05, Herrlaget

Efter tisdagens förlust i SM-semifinalserien är Carlén & Co redo för revansch. I kväll spelas den andra matchen, i bäst av fem, i ÖHK-hallen.

Avkast 19.00 och Joelsson har fyllt på bössan inför kvällen. Det kommer att bli en svettig tillställning där vi har allt att vinna.

Matchen sänds på Handbollsligan Live.

Den tredje SM-semifinalen spelas i Ystad Arena 3 maj och biljetter köper du via vår hemsida.

EN HISTORISK HELG FÖR VÅRA UNGDOMAR!
2024-04-25 07:15

I helgen stundar finalsteg i USM och Ystads IF har inte mindre än fyra lag representerade med över 100 spelare och ledare. För första gången dessutom ett av våra tjejlag.

Lördag, 15.00: HK Silwing-Troja-Ystads IF

Vi önskar alla YIF:are ett stort LYCKA TILL!

#vitahjärtat #yiffamiljen

Herrlaget
FÖRLUST I FÖRSTA SEMIN.
2024-04-23 21:14, Herrlaget

Det blev ingen munter tillställning i Ystad Arena ikväll trots 2.219 personer på läktaren. Önnereds målvakt var stundtals som en vägg för våra vitklädda och nu får vi bryta ihop och samla ny energi inför returmötet på torsdag.

Det går supporterbuss till ÖHK-hallen med avfärd från Ystad Arena 14:30 och hemfärd direkt efter slutsignal. Endast 200 kr för buss inkl ståplatsbiljetter tack vare sponsring från Trinus Travel och HP Holding.

Bokning sker på kanli@yif.se eller via 0411-211 900 senast 10.00 på onsdag 24/4.