Damlaget

Referat: IF Hellton Karlstad - Ystads IF HF
Underbar uddamålsseger i Karlstad
2020-10-26 12:04
När man åker på den längsta bortaresan för säsongen är det extra skönt att vinna med uddamålet i slutsekunderna. Den härliga upplevelsen fick vårt damlag i lördags när de mötte IF Hellton Karlstad och då vann med 24-23! Med tanke på att vi var i underläge med 11-14 i halvtid och att Hellton utökade till en femmålsledning 16-11 direkt i andra halvlek, så var det extra starkt av tjejerna att både komma ikapp och förbi. – Helt plötsligt blev hemresan på 60 mil inte så dryg längre, sa Daniel Svensson till YA.
Du som följde matchen på SolidSport kunde se en riktigt rafflande avslutning på  matchen. Så här såg det ut:
  • 58:58 på klockan. Då gör Jonna Jelbring mål och kvitterar till 23-23
  • 59:28 då får Hellton straff. Men Malin Hermansson i YIF-målet räddar!
  • 60:00 domaren blåser straff till YIF. Den uppkom genom en sekvens med ett diagonalpass från Jonna ut till högersex som gör en full satsning med hopp in i målgården där Helltons etta attackerar och orsakar straffen.
  • 60:00 Jonna sätter straffen i mål som betyder YIF-seger 24-23! Vilt jubel bland våra tjejer och ledare!
– Det är så man ska vinna, sa Danne. Skönt att se att två av de mest rutinerade spelarna klev fram och visade var skåpet skall stå.

Första halvlek var ingen fullträff tyvärr.– Vi hade många tekniska fel och mycket slarv med bortslängda bollar. Vi hade ett bra snack i paus och sedan i andra drog vi nytta av vår fysik och styrde upp spelet bättre genom att inte ha så bråttom, sa Danne vidare

Men slutet gott allting gott! – En otrolig moral vi har! Bara nio insläppta i andra halvlek. Försvaret var mycket bra med Hanna Olofsson och Amanda Larsson i spetsen. Framåt handlade det om en rejäl islossning för Jonna Jelbring. Emilia Cavalli-Björkman och Hilde Andersson gjorde det också bra. Plus också till Elin Jarl som kom in och gjorde några viktiga räddningar. Och Malins straffräddning i slutet ska vi förstås inte glömma. Utan den hade vi på sin höjd fått oavgjort, sa Danne avslutningsvis.

Målskyttar: Jonna Jelbring 9, Hilde Andersson 5, Emilia Cavalli-Björkman 4, Sandra Nilsson, Louise Westerberg 1, Amanda Larsson 1, Julia Nilsson 1 och Hanna Olofsson 1.

Mer om matchen i Ystads Allehanda: Sanslös vändning av Ystads IF:s damer. Tack vare vinsten ligger Damlaget nu på andra plats i tabellen efter fem omgångar. En bra start på serien helt enkelt. Även för Damlaget blir det ett lite längre uppehåll. Nästa match blir inte förrän den 7:e november när vi tar emot RP Linköping i Ystad Arena.